current views are: 1

15 Ιουνίου 2012
Δημοσίευση16:48

Σαφές προβάδισμα στους γάλλους Σοσιαλιστές δίνουν νέες δημοσκοπήσεις

Οι Σοσιαλιστές (PS) φλερτάρουν με τον πλήρη έλεγχο της εθνοσυνέλευσης στον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών της Κυριακής σύμφωνα με δυο δημοσκοπήσεις που δημοσιεύθηκαν σήμερα.

Δημοσίευση 16:48’
αρθρο-newpost

Οι Σοσιαλιστές (PS) φλερτάρουν με τον πλήρη έλεγχο της εθνοσυνέλευσης στον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών της Κυριακής σύμφωνα με δυο δημοσκοπήσεις που δημοσιεύθηκαν σήμερα.

Οι Σοσιαλιστές (PS) φλερτάρουν με τον πλήρη έλεγχο της εθνοσυνέλευσης στον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών της Κυριακής σύμφωνα με δυο δημοσκοπήσεις που δημοσιεύθηκαν σήμερα. Οι δημοσκοπήσεις των Ipsos και OpinionWay αφήνουν να διαφανεί ότι οι Σοσιαλιστές θα καταλάβουν πάνω από τις 289 έδρες που χρειάζονται για την απόλυτη πλειοψηφία στην εθνοσυνέλευση χωρίς να εξαρτώνται από τους ευρωσκεπτικιστές του Αριστερού Μετώπου ή από τους Πράσινους.

Η δημοσκόπηση της Ipsos δίνει στο στρατόπεδο του Σοσιαλιστικού Κόμματος από 298 ως 331 έδρες. Οι Πράσινοι, που έχουν συμφωνήσει να υποστηρίξουν τους Σοσιαλιστές, φέρονται να καταλαμβάνουν σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση 14 ως 20 έδρες και το Αριστερό Μέτωπο 12-13.

Η δημοσκόπηση της OpinionWay δίνει στους Σοσιαλιστές 295-330 έδρες, στους Πράσινους 12-18 και στο Αριστερό Μέτωπο 8-12.

Το κεντροδεξιό κόμμα Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP) φέρεται ότι θα καταλάβει από 192 ως 226 έδρες στην εθνοσυνέλευση -αν ο αριθμός επαληθευτεί, θα πρόκειται για τη χειρότερη επίδοσή του τα τελευταία 30 χρόνια- σύμφωνα με την Ipsos, 200-230 σύμφωνα με την OpinionWay.

Η πιθανή νίκη της κεντροαριστεράς θα έδινε στον Ολάντ μεγαλύτερη άνεση στην προώθηση νόμων και θα τον ενίσχυε στις προσπάθειές του να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους στην ΕΕ.


σχετικα αρθρα