Η συμπεριφορά ενός δημοσιογράφου, ο οποίος δεν δίστασε να διακόψει την ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο, φαίνεται πως ενόχλησε τον αμερικανό πρόεδρο.  Ενώ ο κ. Ομπάμα μιλούσε για το μεταναστευτικό, ο δημοσιογράφος, που εργάζεται σε συντηρητικό ιστότοπο, ζήτησε εξηγήσεις από τον αμερικανό πρόεδρο για την απόφασή του να τροποποιήσει τη μεταναστευτική νομοθεσία, ώστε να χορηγηθούν άδειες εργασίας σε ενήλικους που μπήκαν στις ΗΠΑ σε νεαρή ηλικία ως παράνομοι μετανάστες. 

«Γιατί ευνοείτε τους ξένους σε βάρος των Αμερικάνων εργαζόμενων;», φώναξε ο Νιλ Μονρό, ο οποίος εργάζεται στον ιστοτόπο «The Daily Caller», από το χώρο όπου είχαν συγκεντρωθεί οι δημοσιογράφοι και παρακολουθούσαν την ομιλία Ομπάμα.  

Ο αμερικανός πρόεδρος, φανερά ενοχλημένος από τη διακοπή, σταμάτησε να διαβάζει την δήλωσή του και είπε «Συγγνώμη, κύριε. Δεν είναι η ώρα για ερωτήσεις, κύριε». Ο Μονρό τον διέκοψε κατόπιν ξανά, ωθώντας τον Ομπάμα να πει: «Δεν ζήτησα καυγά. Απαντώ στην ερώτησή σας».  

Σε ανακοίνωσή του στον ιστότοπο «The Daily Caller» ο αρχισυντάκτης του, Τάκερ Κάρλσον, υπερασπίστηκε τον Μονρό, λέγοντας ότι «η δουλειά του ρεπόρτερ είναι να κάνει ερωτήσεις και να παίρνει απαντήσεις. Η δουλειά μας είναι να ανακαλύπτουμε τι σκαρώνει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Οι πολιτικοί συχνά δεν θέλουν να μας πουν. Ο καλός ρεπόρτερ βρίσκει την είδηση. Είμαστε περήφανοι για τον Νιλ Μονρό».