Χιλιάδες Ιορδανοί βγήκαν την Παρασκευή στους δρόμους, με αίτημα την παραίτηση της κυβέρνησης της χώρας, αλλά και για να καταγγείλουν τις αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων και τις καθυστερήσεις στην προώθηση δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων. Ισλαμιστές,  φιλελεύθεροι, εθνικιστές και νέοι ακτιβιστές διαδήλωσαν μαζί στις οκτώ από τις δώδεκα ιορδανικές επαρχίες, διαμαρτυρόμενοι για την απροειδοποίητη απόφαση της κυβέρνησης να αυξήσει, αυτή την εβδομάδα, τις τιμές των καυσίμων για δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερες από δέκα ημέρες.

Στο Αμάν, εκατοντάδες διαδηλωτές κάλεσαν τον πρωθυπουργό Φάιζ Ταραουνέχ, να παραιτηθεί, καθώς ο ίδιος εφαρμόζει μέτρα λιτότητας, τα οποία είναι σε βάρος των «απλών πολιτών».

Οι ακτιβιστές τόνισαν ότι δεν υπάρχει κανένα σημείο επαφής ανάμεσα στο στενό κύκλο των συνεργατών του μονάρχη Αμπντάλα Β΄ και το λαό. «Βγείτε από το παλάτι και δείτε πώς ζουν οι Ιορδανοί», φώναζαν. Απαίτησαν επίσης να γίνει έρευνα για φαινόμενα διαφθοράς στο παλάτι.  

Οι διαδηλώσεις είχαν επίσης κεντρικό αίτημα σαρωτικές συνταγματικές και δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις. Περίπου 20 βουλευτές ανακοίνωσαν ότι παραιτούνται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την καθυστέρηση στην προώθηση μεταρρυθμίσεων.

Η χθεσινή ημέρα ήταν η τρίτη κατά την οποία διεξήχθησαν αντικυβερνητικές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Οι κινητοποιήσεις άρχισαν την Τετάρτη, όταν ανακοινώθηκε η νέα αύξηση στις τιμές των καυσίμων.