Το στρατιωτικό συμβούλιο που κυβερνά την Αίγυπτο, στο πρώτο σχόλιό του για τις εκλογές αφότου ανακοινώθηκαν τα πρώτα αποτελέσματα νωρίς το πρωί, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα πραγματοποιήσει μια τελετή παράδοσης της εξουσίας στο νεοεκλεγέντα πρόεδρο της χώρας στα τέλη Ιουνίου, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MENA. Την Πέμπτη αναμένονται τα επίσημα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών. «Ο στρατός θα παραδώσει την εξουσία στον εκλεγμένο πρόεδρο με μια μεγάλη τελετή στο τέλος του μήνα, της οποίας θα είναι μάρτυρας ολόκληρος ο κόσμος», δήλωσε, σύμφωνα με το MENA, ο υποστράτηγος Μοχάμεντ Ελ Άσαρ, μέλος του κυβερνώντος στρατιωτικού συμβουλίου. «Η Αίγυπτος είναι μια σύγχρονη δημοκρατική χώρα που υποστηρίζει όλες τις δημοκρατικές αξίες» πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα, ρευστά είναι ακόμα τα δεδομένα για το ποιος από τους δύο μονομάχους κερδίζει την εκλογική μάχη.

H επιτροπή των προεδρικών εκλογών της Αιγύπτου συνεχίζει τη σύνθεση των αποτελεσμάτων από τα εκλογικά κέντρα και αναμένεται να ανακοινώσει τον νικητή των εκλογών την Πέμπτη, όπως δήλωσε σήμερα ένα ανώτερο στέλεχος της επιτροπής στο Ρόιτερς.

Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι ανακοίνωσαν πως ο υποψήφιός τους Μοχάμεντ Μόρσι κέρδισε τις εκλογές έναντι του στρατιωτικού αντιπάλου του, του Άχμεντ Σαφίκ η εκστρατεία του οποίου αρνήθηκε να παραδεχθεί την ήττα και κατηγόρησε τον Μόρσι για «πειρατεία των εκλογών».

Τα επίσημα αποτελέσματα δεν έχουν ακόμη δοθεί στη δημοσιότητα και στη δήλωση δεν αναφέρεται το όνομα του νέου προέδρου.