Ένας στρατιώτης της ειρηνευτικής δύναμης του ΝΑΤΟ στο Κόσοβο (KFOR) υπέστη μερική απώλεια ακοής μετά τη ρίψη δύο χειροβομβίδων σε προσωρινό στρατόπεδο της δύναμης στη διάβαση Μπρνιακ στα διοικητικά σύνορα Κοσόβου-Σερβίας.
«Στις 4 τα ξημερώματα άγνωστοι έριξαν δύο χειροβομβίδες σε προσωρινό στρατόπεδο της KFOR στη διοικητική διάβαση Μπρνιακ. Η μία χειροβομβίδα εξερράγη και η άλλη βρισκόταν στο μέσο του δρόμου και εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη» αναφέρεται σε ανακοίνωση της KFOR.

Από την έκρηξη ένας στρατιώτης της KFOR υπέστη μερική απώλεια ακοής και δεν έχουν αναφερθεί σοβαρές υλικές ζημιές, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Για λόγους ασφαλείας και για να καταστεί δυνατή η διεξαγωγή έρευνας, η διάβαση Μπρνιακ παραμένει κλειστή και έχουν σχηματιστεί ουρές αυτοκινήτων που παραμένουν ακινητοποιημένα για περισσότερες από πέντε ώρες.

Η KFOR καταδίκασε τη χρήση βίας ως απολύτως απαράδεκτη και τόνισε ότι οι διεθνείς δυνάμεις θα προβάλλουν σθεναρή αντίσταση σε αυτή.

Ο περιφερειακός εκπρόσωπος της αστυνομίας του Κοσόβου Σάμι Μεχμέτι δήλωσε ότι η έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών είναι σε εξέλιξη.

Πηγή: naftemporiki.gr
TAGS