Εκκληση να «δεσμευθούν ότι θα διπλασιάσουν τις προσπάθειές τους για την καταπολέμηση του λιμού» έκαναν την Τρίτη στους ηγέτες των χωρών της G-20, που συναντώνται στο Μεξικό, τρείς υπηρεσίες του ΟΗΕ, ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FAO), το Διεθνές Ταμείο για την Αγροτική Ανάπτυξη (Ifad) και το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα (PAM), σε κοινή τους ανακοίνωσε που εκδόθηκε από τη Ρώμη, όπου είναι η έδρα τους.

Οι τρείς οργανώσεις υπενθυμίζουν ότι 900 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο υποσιτίζονται, κυρίως στην Ασία και την Αφρική και ταυτόχρονα εκφράζουν την ευχαρίστησή τους που η μεξικανική προεδρία της G20 «έθεσε ως προτεραιότητά της τη διατροφική ασφάλεια και διατηρεί το θέμα σε υψηλή θέση μεταξύ των παγκόσμιων ζητημάτων».

Ο FAO, το Ifad και το PAM ζητούν από την G20 «να εξακολουθήσει να αναγνωρίζει τον ουσιαστικό ρόλο που διαδραματίζουν οι μικρές καλλιέργειες στην διασφάλιση της παγκόσμιας διατροφικής ασφάλειας και σε μια βιώσιμη παραγωγή». Οι οργανώσεις αυτές υπογραμμίζουν επίσης το γεγονός ότι η διατροφική ασφάλεια «συνδέεται στενά με άλλα θέματα της ατζέντας της G20, κυρίως την ανάπτυξη των υποδομών και την ανάκαμψη της ανάπτυξης στις χώρες που πλήττονται από την κρίση».


Πηγή: tovima.gr
TAGS