Μία παραβίαση των όρων της αποφυλάκισης του ιδρυτή του ιστοτόπου WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, είναι πιθανό να οδηγήσει σε νέα σύλληψή του, σύμφωνα με τις βρετανικές αρχές. Ο όρος απαιτούσε την παραμονή του σε προκαθορισμένη διεύθυνση ανάμεσα στις 22.00 και τις 08.00 εξήγησε εκπρόσωπος της Σκότλαντ Γιαρντ. «Προς τις 22.00 χθες η αστυνομία πληροφορήθηκε ότι ο Ασάνζ παραβίασε τον έναν από τους όρους αποφυλάκισής του. Στο εξής μπορεί να συλληφθεί» είπε για τον Ασάνζ, ο οποίος ζήτησε πολιτικό άσυλο στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο.

Το Φόρεϊν Οφις στο Λονδίνο ανακοίνωσε ότι ο Ασάνζ βρίσκεται σε έδαφος που προστατεύεται από διπλωματική ασυλία και ότι θα συνεργαστεί με τον Ισημερινό για την επίλυση του ζητήματος, ενώ ενδέχεται να συλληφθεί από την αστυνομία αν βγει από τους χώρους της πρεσβείας.

Υπενθυμίζεται ότι ο 40χρονος Αυστραλός κινδυνεύει να εκδοθεί στη Σουηδία, όπου κατηγορείται για σεξουαλικά αδικήματα ύστερα από την απόρριψη της τελευταίας του έφεσης από το Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας στις 14 Ιουνίου. Η περίοδος των δέκα ημερών για την διαδικασία της έκδοσης ξεκινάει στις 28 Ιουνίου