Τουλάχιστον 20 στρατιώτες σκοτώθηκαν την Τετάρτη στη Λαττάκεια της βορειοδυτικής Συρίας, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, εξέλιξη που δείχνει πως ο εμφύλιος πόλεμος κλιμακώνεται και ενώ η διεθνής κοινότητα παραμένει αδρανής και αναποφάσιστη. Την ίδια ώρα άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι συριακά στρατεύματα σφυροκοπούν προπύργια ανταρτών στα κεντρικά της χώρας.

Συνολικά 39 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Τετάρτη στη χώρα, μεταξύ τους 28 στρατιώτες, έξι αντάρτες και πέντε άμαχοι.

Οι περισσότεροι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους σε μάχες που σημειώθηκαν όλη τη νύχτα ως τα ξημερώματα όταν αντάρτες εισέβαλαν σε στρατόπεδο. Άλλοι στρατιώτες –κατά πληροφορίες και ένας συνταγματάρχης– αιχμαλωτίστηκαν από αντάρτες.

Σε άλλες περιοχές της χώρας, πέντε στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σε φράγμα στην τοποθεσία Σερμίν της επαρχίας Ιντλίμπ, ενώ τρεις σκοτώθηκαν σε μάχες στην περιοχή Καρνάζ της επαρχίας Χάμα. Ακόμη, κοντά στη Δαμασκό, ένας σιίτης ιερωμένος δολοφονήθηκε από ενόπλους.

Στο μεταξύ, η  Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου (ΔΕΕΣ) ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται να απομακρύνει τραυματίες και παγιδευμένους άμαχους από την πόλη Χομς, αφού και οι αντιμαχόμενες πλευρές συμφώνησαν στο αίτημά της, να διακοπούν προσωρινά οι εχθροπραξίες.

Πηγή: in.gr

TAGS