Εκκρεμεί μόνο η λήψη της οριστικής απόφασης από το Παγκύπριο Συνέδριο του ΑΚΕΛ στις 21 Ιουλίου.
Ο νυν Υπουργός Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς είναι ο εκλεκτός της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ για τις προεδρικές εκλογές που αναμένεται να διεξαχθούν το Φεβρουάριο του 2013.

Η απόφαση για την υποψηφιότητα Μαλά λήφθηκε με πλειοψηφία κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της ΚΕ του κόμματος, όμως η ολοκλήρωση της διαδικασίας θα συντελεστεί κατά το έκτακτο Παγκύπριο Συνέδριο του ΑΚΕΛ που θα διεξαχθεί την 21η Ιουλίου. Εκεί πρόκειται να ληφθούν και οι τελικές αποφάσεις αναφορικά με την προεδρική υποψηφιότητα.

Απαντώντας στις επικριτικές φωνές που προβάλλουν την έλλειψη πολιτικής εμπειρίας του κυρίου Μαλά, ο Υπουργός Υγείας του ΑΚΕΛ δήλωσε αφενός ότι η πρότασή του ως υποψήφιου συνιστά «μεγάλη τιμή, αλλά και συνάμα μεγάλη πρόκληση», αφετέρου ότι η ο τρόπος που μέχρι τώρα έχει πολιτευθεί, καθώς και η προσφορά του από τη θέση του Υπουργού καταδεικνύουν την ικανότητά του ν’ ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του ρόλου που του ανατίθεται από το κόμμα του.

Τέλος, ο Σταύρος Μαλάς προέταξε τη σύνεση, την εντιμότητα, αλλά και την ομοφωνία αναφορικά με τη λήψη αποφάσεων ως τις βασικές αρχές που πρέπει να διακρίνουν την πολιτική ζωή σε αυτή τη συγκυρία για την Κυπριακή Δημοκρατία.

Πηγή: in.gr