current views are: 1

21 Ιουνίου 2012
Δημοσίευση10:20

Εκρηκτική ύλη εντοπίστηκε κοντά σε πυρηνικό σταθμό της Σουηδίας

Μίνι συναγερμός στις πυρηνικές εγκαταστάσεις της Σουηδίας.

Δημοσίευση 10:20’
αρθρο-newpost

Μίνι συναγερμός στις πυρηνικές εγκαταστάσεις της Σουηδίας.

Μίνι συναγερμός στις πυρηνικές εγκαταστάσεις της Σουηδίας.
Ανησυχία προκλήθηκε στις σουηδικές αρχές όταν σ’ έναν έλεγχο ρουτίνας σε φορτηγό που κινούνταν κοντά στο μεγαλύτερο πυρηνικό σταθμό της Σουηδίας εντοπίστηκε εκρηκτικό υλικό. Ο εν λόγω σταθμός, που βρίσκεται κοντά στο Γκέτεμποργκ και περιλαμβάνει τέσσερις πυρηνικούς αντιδραστήρες, εξασφαλίζει περίπου το 50% της ηλεκτροδότησης της χώρας.

Οι αστυνομικοί που πραγματοποιούσαν τον έλεγχο ανακάλυψαν μία ύποπτη μάζα σε μέγεθος γροθιάς κάτω από το αμάξωμα του φορτηγού.Οι εγκληματολογικές έρευνες πιστοποίησαν ότι επρόκειτο για εκρηκτικό υλικό, γεγονός που θορύβησε τους Σουηδούς αρμόδιους, οι οποίοι προχώρησαν σε αναβάθμιση του επιπέδου ασφαλείας (επίπεδο 2) σε όλους τους πυρηνικούς σταθμούς της χώρας.

Πέρα από το εκρηκτικό υλικό δεν ανακαλύφθηκε πυροδοτικός μηχανισμός, ούτε υπάρχουν άλλα σχετικά ευρήματα. Μέχρι στιγμής δεν έχουν συντελεστεί συλλήψεις, αλλά η διαδικασία των ερευνών διενεργείται ακόμα. Η εταιρεία από την πλευρά της δήλωσε ότι η ποσότητα της εκρηκτικής ύλης δεν ήταν δυνατό να προκαλέσει σημαντικές ζημιές. Η αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, μεταξύ αυτών κι εκείνο του σαμποτάζ.

Πηγή: BBC


σχετικα αρθρα