Συνεχίζεται η πολιτική αναταραχή στην Αίγυπτο, με τους ισλαμιστές να πιέζουν την στρατιωτική ηγεσία να αναγνωρίσει ως νικητή των προεδρικών εκλογών τον υποψήφιο των Αδελφών Μουσουλμάνων, Μοχάμεντ Μόρσι. Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι προειδοποιούν ότι είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν καθιστική διαμαρτυρία στην Πλατεία Ταχρίρ.

Ηγετικό στέλεχος της μουσουλμανικής αδελφότητας προειδοποίησε επίσης ότι θα υπάρξει σύγκρουση ανάμεσα στον στρατό και τον λαό, εάν ανακηρυχθεί νικητής ο αντίπαλος του Μοχάμεντ Μόρσι, ο πρώην πρωθυπουργός του Χόσνι Μουμπάρακ Αχμαντ Σαφίκ.

Και οι δύο υποψήφιοι δηλώνουν ότι νίκησαν στην εκλογική αναμέτρηση που ολοκληρώθηκε στην περασμένη Κυριακή.

Η εκλογική επιτροπή, η οποία επρόκειτο να ανακοινώσει σήμερα τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών, ανέβαλε την ανακοίνωση αυτή επ΄αόριστον για να εξετάσει τις ενστάσεις για ατασθαλίες στην εκλογική διαδικασία που κατατέθηκαν και από τα δύο στρατόπεδα.

Οι ισλαμιστές διαμαρτύρονται επίσης για τις αποφάσεις του Ανώτατου Συμβουλίου των Ενόπλων Δυνάμεων που ασκεί την εξουσία με τις οποίες ανέλαβε την νομοθετική εξουσία μετά τη διάλυση της Εθνοσυνέλευσης, όπου κυριαρχούσαν οι ισλαμιστές.

Σημειώνεται ότι η μουσουλμανική αδελφότητα οργάνωσε ογκώδη διαδήλωση την Τρίτη στην Πλατεία Ταχρίρ, όπου εκατοντάδες έχουν έκτοτε παραμείνει σε σκηνές.