Η τουρκική κυβέρνηση υπαναχωρεί στην πρόθεσή της να αμφισβητήσει το δικαίωμα στην άμβλωση επανεξετάζοντας ένα νομοσχέδιο που προκάλεσε αντιπαράθεση στην Τουρκία, ανακοίνωσε σήμερα κοινοβουλευτική πηγή. Το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) κατέθεσε αργά χθες στο κοινοβούλιο νομοσχέδιο για τον περιορισμό των τοκετών με καισαρική τομή, ο αριθμός των οποίων αυξάνεται σταθερά, και που αφορούν σχεδόν έναν στους δύο τοκετούς στην Τουρκία, ανακοίνωσε η ίδια πηγή.

«Δεν υπάρχει αναφορά στην άμβλωση στο νομοσχέδιο αυτό και μπορούμε να πούμε ότι η κυβέρνηση υπαναχώρησε στο θέμα αυτό», υπογράμμισε η ίδια πηγή, που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Ένα εξέχον μέλος του ισλαμικών καταβολών κυβερνώντος κόμματος, ο Χουσεΐν Τζανικλί, τον οποίο επικαλείται η εφημερίδα Hürriyet, είπε ότι ένα «νομοσχέδιο για τις αμβλώσεις δεν περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη», γράφει η εφημερίδα.

Ωστόσο ο υπουργός Υγείας Ρετζέπ Άκνταγ δήλωσε σήμερα στον Τύπο ότι μια έκθεση που συντάχθηκε από αρκετά υπουργεία για την άμβλωση και το νομικό της πλαίσιο θα παρουσιαστεί την προσεχή εβδομάδα στο υπουργικό συμβούλιο.