Έντονος προβληματισμός επικρατεί τόσο στα διεθνή ΜΜΕ όσο και σε μεγάλο τμήμα παρατηρητών της ευρωπαϊκής πολιτικής σκηνής αναφορικά με τη δυνατότητα του Βρετανού Πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στα πολιτικά πράγματα της Γηραιάς Ηπείρου.
Όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, οι επιδόσεις του Κάμερον στη Σύνοδο των G-20 στο Μεξικό ήταν μάλλον απογοητευτικές.

Μέσα σε λίγες ημέρες κατόρθωσε με διαδοχικές αστοχίες να «ερεθίσει» τη Γαλλία δηλώνοντας ότι το Λονδίνο περιμένει με «ανοιχτές αγκάλες» τις επενδύσεις που θα διώξει από τη Γαλλία η αύξηση της φορολογίας των επιχειρήσεων που θα επιβάλλει το Παρίσι, να «εκθέσει» τη Ρωσία προκαταβάλλοντας τη στάση Πούτιν για το ζήτημα της Συρίας, καθώς και να εμπλακεί, υπό το «άγρυπνο» βλέμμα των τηλεοπτικών καμερών και των φωτογραφικών φακών, σ' ένα «πινγκ – πόνγκ» δηλώσεων με την Αργεντινή.

Ανάμεσα στ’ άλλα κατόρθωσε …να μην ενισχύσει τις «τυπικές» σχέσεις με τις ΗΠΑ. Σήμερα τίποτα δε θυμίζει την εποχή που οι δύο χώρες μοιράζονταν μία προνομιακή σχέση.

Με λίγα λόγια; Πολλά λάθη σε λίγο χρόνο. Όχι και τόσο καλά λοιπόν για το Συντηρητικό πολιτικό.