Επίθεση σε δημοφιλές ξενοδοχείο στα προάστια της Καμπούλ, το οποίο επισκέπτονται συχνά Aφγανοί, πραγματοποίησαν αντάρτες ταλιμπάν, κρατώντας ομήρους. Οι αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας ανακοίνωσαν ότι απελευθέρωσαν 18 πολίτες και σκότωσαν δύο αντάρτες, η πολιορκία, ωστόσο, συνεχίζεται και ενδέχεται να κρατούνται περισσότεροι όμηροι.

Σύμφωνα με το αφγανικό υπουργείο Εσωτερικών, στη διάρκεια της επίθεσης σκοτώθηκαν τρεις φύλακες του ξενοδοχείου και τουλάχιστον ένας αστυνομικός.

«Δύο τρομοκράτες σκοτώθηκαν και έχουμε καθαρίσει το δεύτερο όροφο του ξενοδοχείου. Τώρα καθαρίζουμε την περιοχή από τους υπόλοιπους εξεγερμένους», ανέφερε ο αρχηγός της αστυνομίας της Καμπούλ Αγιούμπ Σαλάνγκι και πρόσθεσε ότι «οι αστυνομικοί δεν έχουν πάει ακόμη στην πλευρά (του ξενοδοχείου) που βλέπει προς τη λίμνη και δεν ξέρουμε αν υπάρχουν περισσότεροι τρομοκράτες».

Από το αφγανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοινώθηκε πάντως πως οι δράστες της επίθεσης είναι τέσσερις ή πέντε και πως οι δύο έχουν σκοτωθεί.

Στο μεταξύ, ο διοικητής των δυνάμεων του NATO στο Αφγανιστάν, ο Αμερικανός στρατηγός Τζον Αλεν, υποστήριξε ότι υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι η αιματηρή επίθεση σε ξενοδοχείο στα περίχωρα της Καμπούλ έγινε από το λεγόμενο δίκτυο Χακάνι, που συνδέεται με τους Ταλιμπάν.