Ξεκίνησε την Παρασκευή η δίκη της Ρεμπέκα Μπρουκς, πρώην ανώτατου στέλεχος του Ομίλου Μέρντοκ και πρόσωπο που βρέθηκε στην καρδιά του σκανδάλου των τηλεφωνικών υποκλοπών. Εις βάρος της Μπρουκς και άλλων πέντε προσώπων, περιλαμβανομένου του συζύγου της Τσάρλι και της ιδιαιτέρας της, είχαν ασκηθεί τον Μάιο διώξεις για παρακώλυση της δικαιοσύνης.

Κατηγορούνται ότι συνωμότησαν για να αποκρύψουν έγγραφα και υπολογιστές που περιείχαν στοιχεία για την υπόθεση των υποκλοπών από τους αστυνομικούς.

Στη σύντομη διαδικασία, ο δικαστής όρισε τις προθεσμίες για την υποβολή νομικών εγγράφων και στοιχείων και όρισε την 26η Σεπτεμβρίου τη δικάσιμο στην οποία οι κατηγορούμενοι θα απολογηθούν.

Σημειώνεται ότι η Μπρουκς, στενή συνεργάτιδα του Ρούπερτ Μέρντοκ, αλλά και προσωπική φίλη των πρωθυπουργών Τόνι Μπλερ, Γκόρντον Μπράουν και Ντέιβιντ Κάμερον, είχε παραιτηθεί από τη θέση της διευθύνουσας συμβούλου του ομίλου News International τον Ιούλιο του 2011, μετά τις αποκαλύψεις για τις υποκλοπές από δημοσιογράφους στην εφημερίδα News of the World.

Η ανταλλαγή μηνυμάτων της ίδιας με τον Ντέιβιντ Κάμερον προκάλεσε αμηχανία στην κυβέρνηση.