Περισσότερα από χίλια σπίτια αναγκάστηκαν να εκκενώσουν οι Αρχές στο Κολοράντο καθώς και να απομακρύνουν 11.000 κατοίκους, εξαιτίας πυρκαγιών στην περιοχή, που βρίσκεται στις δυτικές ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσαν αμερικανοί αξιωματούχοι, οι οποίοι κήρυξαν την περιοχή σε «κατάσταση καταστροφής».  Όπως μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης της χώρας, οι φωτιές ξέσπασαν λόγω του καύσωνα και της ξηρασίας, ενώ η μεγαλύτερη από τις πυρκαγιές εξακολουθεί να βρίσκεται εκτός ελέγχου στο εθνικό πάρκο Ουάλντο Κάνιον, δυτικά της πόλης Κολοράντο Σπρινγκς. 

Η φωτιά έχει καλύψει χίλια εκτάρια και επεκτείνεται, ανακοίνωσαν οι δημοτικές αρχές, ενώ η θερμοκρασία παραμένει πάνω από τους 39 βαθμούς. 


Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, εκατοντάδες σπίτια εκκενώθηκαν σε περιοχές γύρω από το Ουάλντο Κάνιον και χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τις κατοικίες τους για να γλιτώσουν.


Περίπου 400 πυροσβέστες και αστυνομικοί, καθώς και 70 ελικόπτερα, έχουν κινητοποιηθεί στην Πολιτεία για να αντιμετωπίσουν τις πυρκαγιές, που μέχρι τώρα δεν έχουν προκαλέσει ζημιές στις υποδομές.