Στο κενό πήδηξε από τον Πύργο του Άιφελ ένας βρετανός τουρίστας κατά τη διάρκεια της νύχτας που πέρασε, ανακοίνωσε η αστυνομία του Παρισιού και η πυροσβεστική υπηρεσία, ενώ λίγες ώρες μετά, οι αρχές απέτρεψαν άλλη μία πράξη αυτοχειρίας! Ο αυτόχειρας, ο οποίος είχε ένα σακίδιο στην πλάτη, εντοπίστηκε από τις κάμερες την ώρα που σκαρφάλωνε στον Πύργο, ο οποίος έχει ύψος 324 μέτρων.

Άμεσα, δύναμη της ασφάλειας αναπτύχθηκε γύρω από το μνημείο, με τον άνδρα να συνομιλεί για αρκετό χρονικό διάστημα με έναν γιατρό της πυροσβεστικής υπηρεσίας, την ώρα που βρισκόταν μεταξύ του δευτέρου και του τρίτου ορόφου, οι οποίοι βρίσκονται σε ύψος 115 και 310 μέτρων αντίστοιχα, σύμφωνα με εκπρόσωπο της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Στο τέλος πήδηξε, βουτώντας στο κενό.

Σύμφωνα με πηγή, προσκείμενη στην έρευνα, τέτοιου είδους αυτοκτονίες σημειώνονται αρκετά συχνά, αλλά είναι πολύ σπάνιο κάποιος να καταφέρει να αναρριχηθεί τόσο ψηλά.

Σαν να μην έφτανε το τραγικό περιστατικό, σήμερα το πρωί, η πυροσβεστική υπηρεσία επενέβη εκ νέου για να αποτρέψει άλλη απόπειρα αυτοκτονίας από τον Πύργο του Άιφελ. Οι πυροσβέστες κατάφεραν να σταματήσουν μια γυναίκα περίπου 30 ετών, η οποία είχε αναρριχηθεί επίσης στον πύργο με στόχο να πηδήξει στο κενό, με σόχο να βάλει τέλος στη ζωή της.