Η Πόλη του Φωτός, το Παρίσι, θα υποδεχθεί αύριο την ηγέτιδα της αντιπολίτευσης της Μιανμάρ Αούνγκ Σαν Σου Κίι, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής της περιοδείας. Στη γαλλική πρωτεύουσα, που θα αποτελέσει τον τελευταίο σταθμό της περιοδείας, η Σαν Σου Κίι θα έχει συνομιλίες με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και θα χαίρει για τρεις ημέρες τιμών αρχηγού κράτους.

Ο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών Μπερνάρ Βαλερό ανέφερε ότι «με αφορμή αυτήν την επίσκεψη, τελευταίο σταθμό της πρώτης περιοδείας της στην Ευρώπη εδώ και σχεδόν 25 χρόνια, η Γαλλία θα αποτίσει φόρο τιμής στον αγώνα που έκανε αυτή η εξαιρετική γυναίκα υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θα σηματοδοτήσει την ενεργή της στήριξη προς τη δημοκρατική μετάβαση που γίνεται στη Μιανμάρ».

Η Σου Κίι θα γίνει δεκτή με τιμές που συνήθως γίνονται σε αρχηγούς κράτους: θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, τους επικεφαλής της Εθνοσυνέλευσης και της Γερουσίας και τον δήμαρχο του Παρισιού, ενώ την Τετάρτη θα ανακηρυχθεί επίτιμη δημότης του Παρισιού.