Οι εισαγγελικές αρχές της Ρουμανίας πραγματοποιούν έρευνα εναντίον τριών αστυνομικών και ενός γιατρού που φέρονται να βοήθησαν τον πρώην πρωθυπουργό Αντριάν Ναστάζε να αποφύγει να εκτίσει την ποινή του μετά την καταδίκη του σε δύο χρόνια φυλάκιση για διαφθορά. Η εισαγγελία ανέφερε σε ανακοίνωση ότι «τα γεγονότα που ερευνώνται δικαστικά αφορούν την παρεμπόδιση της εκτέλεσης της ποινής που επιβλήθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο στον πρώην πρωθυπουργό Αντριάν Ναστάζε».

Ο 62χρονος πρώην πρωθυπουργός (2000-2004) φέρεται να προσπάθησε να αυτοκτονήσει το βράδυ της Τετάρτης στο σπίτι του στο Βουκουρέστι την ώρα που ήταν παρόντες δύο αστυνομικοί για να τον οδηγήσουν στη φυλακή, ενώ στη συνέχεια διακομίστηκε στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί αποφάσισαν να τον κρατήσουν για παρακολούθηση και να τον υποβάλουν σε επέμβαση την επομένη.

Ανάμεσα στους ανθρώπους που αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον των εισαγγελέων σήμερα είναι ο Σέρμπαν Μπραντιστεάνου, ένας από τους τρεις χειρούργους που περιέθαλψαν τον Ναστάζε στο νοσοκομείο, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης. Ο ίδιος φέρεται να υπερέβαλε για την σοβαρότητα των τραυμάτων του πρώην πρωθυπουργού προκειμένου ο τελευταίος να μην μεταφερθεί στη φυλακή.

Οι τρεις αστυνομικοί, που δεν κατονομάζονται, φέρονται να έδωσαν την άδεια για τη μεταφορά του Ναστάζε στο νοσοκομείο, ενώ η κατάσταση της υγείας του δεν το απαιτούσε.