current views are: 1

27 Ιουνίου 2012
Δημοσίευση06:27

Άσυλο στον Ασάνζ ζητούν προσωπικότητες των ΗΠΑ

Μια επιστολή υπογεγραμμένη από προσωπικότητες των ΗΠΑ στηρίζει το αίτημα για χορήγηση πολιτικού ασύλου που κατέθεσε στον Ισημερινό ο ιδρυτής του WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ.   

Δημοσίευση 06:27’
αρθρο-newpost

Μια επιστολή υπογεγραμμένη από προσωπικότητες των ΗΠΑ στηρίζει το αίτημα για χορήγηση πολιτικού ασύλου που κατέθεσε στον Ισημερινό ο ιδρυτής του WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ.   

Μια επιστολή υπογεγραμμένη από προσωπικότητες των ΗΠΑ στηρίζει το αίτημα για χορήγηση πολιτικού ασύλου που κατέθεσε στον Ισημερινό ο ιδρυτής του WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ.    Η επιστολή, την οποία υπογράφουν προσωπικότητες όπως ο Μάικλ Μουρ, ο Νόαμ Τσόμσκι και ο Όλιβερ Στόουν παραδόθηκε στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, την ώρα που η χώρα εξετάζει το αίτημα του Ασάνζ.  

Η επιστολή παραδόθηκε στην πρεσβεία μαζί με 4.000 υπογραφές Αμερικανών που καλούν τον πρόεδρο του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα να εγκρίνει το αίτημα του Ασάνζ.  

Οι συντάκτες της επιστολής αναφέρουν ότι ο ιδρυτής του WikiLeaks έχει σοβαρούς λόγους να φοβάται την έκδοση από τη Βρετανία στη Σουηδία, καθώς «υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ότι όταν βρεθεί στη Σουηδία, θα φυλακιστεί και στη συνέχεια θα εκδοθεί στις ΗΠΑ».  

Προσθέτοντας ότι η αμερικανική κυβέρνηση «έχει δείξει ξεκάθαρα την εχθρότητά της προς το WikiLeaks«, αναφέρουν ότι ο Ασάνζ ενδέχεται να αντιμετωπίσει ακόμα και την ποινή θανάτου εάν κατηγορηθεί και κριθεί ένοχος για κατασκοπεία.  

«Σας καλούμε να δώσετε πολιτικό άσυλο στον κ. Ασάνζ, καθώς το “έγκλημα” που διέπραξε είναι αυτό της άσκησης της δημοσιογραφίας» αναφέρει η επιστολή που έχει ως παραλήπτη τον Ρ.Κορέα.  

«Επειδή αυτή είναι μια ξεκάθαρη υπόθεση επίθεσης στην ελευθερία του Τύπου και στο δικαίωμα του κοινού να γνωρίζει σημαντικές αλήθειες για την αμερικανική εξωτερική πολιτική, και επειδή ο κίνδυνος για την υγεία και την ευεξία του είναι σημαντικός, σας καλούμε να δώσετε πολιτικό άσυλο στον κ. Ασάνζ» καταλήγει η επιστολή.  

Πηγή: in.gr


σχετικα αρθρα