Δεκατρείς νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός της έκρηξης βομβών στα νοτιοανατολικά περίχωρα της Βαγδάτης. Το πολύνεκρο συμβάν έλαβε χώρα νωρίτερα το πρωί της Τετάρτης.
Το περιστατικό αυτό έρχεται να προστεθεί σε δεκάδες αιματηρές επιθέσεις μέσα στον Ιούνιο, οι οποίες, σύμφωνα με υπολογισμούς, συνολικά έχουν κοστίσει τη ζωή περίπου 180 ανθρώπων.

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν στην περιοχή της Αλ-Γουάντα, η οποία απέχει σχεδόν 20 χιλιόμετρα από το κέντρο της Βαγδάτης. Η πρώτη βόμβα εξερράγη σ’ ένα σπίτι, τραυματίζοντας τρία άτομα, όλα μέλη μιας οικογένειας.

Η δεύτερη έκρηξη σημειώθηκε την ώρα που γείτονες και διερχόμενοι έτρεξαν στο σημείο του πρώτου συμβάντος, ώστε να διαπιστωθεί τι είχε γίνει. Η πυροδότηση του μηχανισμού προκάλεσε το θάνατο σε οχτώ ανθρώπους, ενώ τραυμάτισε άλλους επτά.

Σ’ ένα άλλο αντίστοιχο περιστατικό, μία βόμβα εξερράγη σε κατοικία στη δυτική Βαγδάτη, σκοτώνοντας τρεις γυναίκες και δύο ακόμα άνδρες.

Σύμφωνα με αξιωματούχους των Ηνωμένων Εθνών, το κύμα της βίας είναι εξαιρετικά ισχυρό, με αποτέλεσμα από τη μία να προκαλείται δυσβάστακτος πόνος και οδύνη στην ιρακινή κοινωνία, ενώ από την άλλη να μη διαφαίνεται σ’ ένα βραχυμεσοπρόθεσμο ορίζοντα προοπτική εξόδου από το φαύλο κύκλο του αίματος.

Πηγή: CNN