Σαράντα πέντε άψυχα σώματα λαθρομεταναστών από την Αιθιοπία πετάχτηκαν στην άκρη ενός αυτοκινητόδρομου στην Τανζανία, μετά το θάνατό τους από ασφυξία μέσα σε ένα φορτηγό, μαζί με πολλούς άλλους επίδοξους μετανάστες, οι οποίοι βρέθηκαν ζωντανοί. «Όταν ο οδηγός είδε ότι πέθαιναν κάποιοι άνθρωποι, αποφάσισε να τους πετάξει στο δάσος και να διαφύγει με το όχημά του», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Περέιρα Άμε Σίλιμα.

Οι άνθρωποι που επέβαιναν στα διερχόμενα οχήματα είχαν σοκαριστεί με το θέαμα

Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό αυτού του είδους που σημειώνεται φέτος στην Τανζανία. Τον Ιανουάριο 20 Σομαλοί λαθρομετανάστες πέθαναν από ασφυξία καθώς μεταφέρονταν με φορτηγό μέσω της Τανζανίας. Οι σοροί τους είχαν πεταχτεί κατά τον ίδιο τρόπο στο δρόμο.

Σημειώνεται ότι την περασμένη Παρασκευή τουλάχιστον 47 άνθρωποι που πιστεύεται ότι ήταν λαθρομετανάστες από την ανατολική Αφρική έχασαν τη ζωή τους όταν το πλοιάριο με το οποίο μεταφέρονταν ανατράπηκε σε λίμνη στο γειτονικό Μαλάουι.

Μέσω της Τανζανίας, στην ανατολική Αφρική, μεταφέρονται συχνά Σομαλοί και Αιθίοπες λαθρομετανάστες προς τη Νότια Αφρική και την Ευρώπη. Για πολλούς από αυτούς το ταξίδι έχει τραγική κατάληξη.