Ελεύθερος είναι πλέον ο σιίτης ακτιβιστής και υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Νάμπιλ Ρατζάμπ, έπειτα από απόφαση δικαστηρίου της Μανάμα. Ο ακτιβιστής  είχε τεθεί υπό προσωρινή κράτηση στις 6 Ιουνίου έπειτα από κάποια σχόλια που είχε κάνει στο λογαριασμό του στο twitter τα οποία κρίθηκαν προσβλητικά για τους σουνίτες. Βάσει του κατηγορητηρίου, ο Ρατζάμπ έκανε σχόλια «σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης για τους κατοίκους του Μουχάρακ, αμφισβητώντας τον πατριωτισμό τους και προσβάλλοντας τους».  Στα τέλη Μαΐου είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους από δικαστήριο της Μανάμα, όπου δικάζεται για τη συμμετοχή του σε διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν χωρίς άδεια. Στον ακτιβιστή απαγορεύεται να ταξιδέψει.

Η υπόθεση εξακολουθεί μα εκκρεμεί, ενώ η επόμενη δικάσιμος ορίστηκε για τις 9 Ιουλίου.

Συνολικά ο Ρατζάμπ λατηγορείται για τρεις υποθέσεις: μία για προσβολή των αρχών του Μπαχρέιν και δύο ακόμη για τη συμμετοχή του σε διαδηλώσεις που έγιναν χωρίς την άδεια των αρχών.

Σημειώνεται ότι οι σιίτες, που αποτελούν την πλειοψηφία στο Μπαχρέιν, καταγγέλλουν την περιθωριοποίησή τους από την πολιτική και οικονομική ζωή, κάτι που η κυβέρνηση διαψεύδει. Η σουνιτική δυναστεία του Μπαχρέιν απορρίπτει τις εκκλήσεις της αντιπολίτευσης να υπάρξει εκλεγμένη κυβέρνηση και οι κινητοποιήσεις, όπως κι οι συγκρούσεις των διαδηλωτών με την αστυνομία, συνεχίζονται.