Παραλίγο τραγωδία το πρωί της Τετάρτης σε στρατόπεδο της Εθνικής Φρουράς, όταν κατά τη διάρκεια αποκατάστασης οπλισμού και αφού προηγήθηκε βολή, όπλο εκπυρσοκρότησε και η σφαίρα πέρασε ξυστά από κληρωτό στρατιώτη που βρισκόταν μόλις δίπλα. Σύμφωνα με μαρτυρίες, το περιστατικό σημειώθηκε στην 33η Μοίρα Καταδρομών μετά από τη διεξαγωγή βολής, όταν κληρωτοί στρατιώτες κλήθηκαν να καθαρίσουν τον οπλισμό, όπως προβλέπεται.

Παρόλα αυτά, δεν λήφθηκαν τα ορθά μέτρα ασφαλείας, με αποτέλεσμα το όπλο να εκπυρσοκροτήσει και από «θαύμα» να μην θρηνήσουμε θύματα.

Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό που σημειώνεται στη συγκεκριμένη μονάδα, η οποία, σύμφωνα με στρατιωτικούς κύκλους, άλλοτε αποτελούσε στολίδι της Εθνικής Φρουράς.

Το περιστατικό επιβεβαιώνει με ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το απόγευμα το υπουργείο Άμυνας, τονίζοντας ότι η υπόθεση θα τύχει διερεύνησης. «Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι σήμερα το πρωί, γύρω στις 10π.μ., κατά τη συντήρηση οπλισμού σε μονάδα της Ε.Φ. μετά από πραγματοποιηθείσα βολή, σημειώθηκε τυχαία εκπυρσοκρότηση τυφεκίου όπλου, χωρίς να υπάρξει οιοσδήποτε τραυματισμός. Για το εν λόγω συμβάν έχει διαταχθεί έρευνα από την προϊστάμενη διοίκηση», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: sigmalive.com