Οι Ταλιμπάν του Πακιστάν δημοσίευσαν σήμερα ένα σκληρό βίντεο που παρουσιάζει τα κομμένα κεφάλια 17 στρατιωτών, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες ημέρες κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με τον στρατό στα βορειοδυτικά της χώρας. Στο επίμαχο βίντεο οι Ταλιμπάν παρουσιάζουν τα κεφάλια 17 ανδρών τοποθετημένα σε σειρά μπροστά από ένα λευκό σεντόνι, μπροστά από αντάρτςς με καλυμμένα πρόσωπα, κρατώντας όπλα, που προφανώς ήταν λάφυρα από τους νεκρούς.

«Ο Θεός μας χάρισε μία μεγάλη νίκη, εμείς τους σκοτώσαμε, τέσσερις εξ αυτών είναι παραστρατιωτικοί και οι υπόλοιποι στρατιώτες», τονίζει ο αφηγητής στο βίντεο.

Στρατιωτική πηγή στην μεγαλούπολη Πεσαουάρ, στα βορειοδυτικά του Πακιστάν, επιβεβαίωσε πως οι στρατιώτες βρήκαν τον θάνατο από τη δράση των Ταλιμπάν από την έναρξη των συγκρούσεων την περασμένη Κυριακή και πως τα κεφάλια που παρουσιάζονταν στο βίντεο ήσαν δικά τους.

Οι πακιστανοί Ταλιμπάν ΤΤΡ ανέλαβαν την ευθύνη για τους ακρωτηριασμούς, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν από τους μαχητές τους έπειτα από επιδρομή από το ορμητήριό τους στο Αφγανιστάν κατά των πακιστανικών δυνάμεων.