Δύο ακόμη εκπαιδευτές στη βάση Λόκλαντ της Πολεμική Αεροπορίας των ΗΠΑ στο Τέξας κατηγορούνται για την ανάπτυξη αθέμιτων σεξουαλικών σχέσεων με δόκιμους που εκπαιδεύονταν στη βάση. Την ανακοίνωση έκαναν αξιωματούχοι του σώματος χθες Τετάρτη.
Αυτό είναι ένα ακόμα επεισόδιο στο σίριαλ των φαινομένων σεξουαλικών σκανδάλων που ταλανίζουν πολλές βάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Υφίσταται μία κλίκα αποτελούμενη από σεξουαλικά αρπακτικά στη βάση Λόκλαντ» δήλωσε ο Δημοκρατικός αντιπρόσωπος της Καλιφόρνια Τζάκι Σπέιερ, ο οποίος παρακολουθεί στενά το ζήτημα. «Πρόκειται για ανθρώπους που θεωρούν ότι είναι φυσιολογικό να εκπαιδεύουν δόκιμους και έπειτα να τους πιέζουν να αναπτύξουν σεξουαλικές επαφές μαζί τους», συμπλήρωσε ο πολιτικός των Δημοκρατικών.

Ο διοικητής της μονάδας εκπαίδευσης της Πολεμικής Αεροπορίας ανέθεσε σε ανώτατο αξιωματικό να διεξάγει έρευνα δύο μηνών σε όλες τις βάσεις που πραγματοποιείται η βασική εκπαίδευση, στο Τέξας και το Μισισίπι.

Στη βάση του Λόκλαντ, κοντά στο Σαν Αντόνιο, ένας εκπαιδευτής παραδέχθηκε την ενοχή του, δηλαδή ότι συνευρέθηκε σεξουαλικά με δέκα δόκιμους, στο πλαίσιο συμφωνίας με τις ανακριτικές αρχές της Πολεμικής Αεροπορίας. Αφού του επιβλήθηκε φυλάκιση 90 ημερών, υποχρεωτική εργασία 30 ημερών, υποβιβασμός κατά ένα βαθμό και μισθολογική μείωση ενός κλιμακίου, ο εκπαιδευτής ενοχοποίησε δύο συναδέλφους του.

Για τον έναν από τους δύο, εκκρεμούν 28 κατηγορίες, μεταξύ των οποίων και για βιασμό. Ο ίδιος αρνείται την ενοχή του και αναμένει τη δίκη που θα ξεκινήσει στις 16 Ιουλίου.

Πηγή: CNN