Νέο σκάνδαλο σημειώθηκε στην κινεζική γαλακτοβιομηχανία προσθέτοντας κρίκο στην αλυσίδα με παρόμοια περιστατικά τα  τελευταία έτη. Γαλακτοβιομηχανία απέσυρε από την αγορά εκατοντάδες συσκευασίες γάλακτος όταν από μηχανικό λάθος μολύνθηκε η παρτίδα με αλκαλικό νερό.

Το τελευταίο αυτό κρούσμα σημειώθηκε στην εταιρία Bright Dairy & Food Co. (Guangming στα κινεζικά). Η εταιρεία ανήρτησε ανακοίνωση για την ανάκληση των προϊόντων στην ιστοσελίδα της μετά τα παράπονα καταναλωτών για περίεργη μυρωδιά και αποχρωματισμένο υγρό στην χαρτονένια συσκευασία των 950 ml του γάλακτος Ubest της εταιρίας, μετέδωσαν σήμερα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Μια μηχανική καθυστέρηση διάρκειας δευτερολέπτων στην διάρκεια εργασιών συντήρησης ρουτίνας σε ένα από τα εργοστάσια της Σανγκάης είχε ως αποτέλεσμα μικρή ποσότητα από αλκαλικό καθαριστικό διάλυμα να χυθεί σε 300 χαρτονένιες συσκευασίες γάλακτος που παρασκευάστηκαν την Δευτέρα, αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας.

Η Bright Dairy ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει συγγνώμη προσωπικά από όλους τους πελάτες της που αγόρασαν το χαλασμένο γάλα και θα πραγματοποιήσει αυστηρό έλεγχο στο εργοστάσιό της, ενώ η Υπηρεσία Επίβλεψης Ποιότητας και Ελέγχου της Σανγκάης ανακοίνωσε ότι ερευνά την υπόθεση.

Οι ανακλήσεις πραγματοποιούνται λίγες μόλις εβδομάδες αφότου η πρώτη σε πωλήσεις γαλακτοβιομηχανία της Κίνας, η Inner Mongolia Yili Industrial Group Co, απέσυρε από τα ράφια των σούπερ-μάρκετ βρεφικό γάλα που είχε μολυνθεί από υδράργυρο.

Το σοβαρότερο σκάνδαλο σημειώθηκε το 2008 όταν βρεφικό γάλα μολύνθηκε με την βιομηχανική χημική ουσία μελαμίνη με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους έξι παιδιά και να αρρωστήσουν σχεδόν 300.000.

   
TAGS