Ο Τομ Μόκριτζ, ο διευθύνων σύμβουλος της News International, του βρετανικού βραχίονα της News Crporation του Αυστραλού μεγιστάνα των ΜΜΕ Ρούπερτ Μέρντοκ, επιβεβαίωσε τις φήμες που ήθελαν τον επιχειρηματία να προχωρά στη διαίρεση της εταιρείας σε δύο μονάδες με διακριτές δραστηριότητες.
Έτσι λοιπόν, ο Μόκριτζ, σε εσωτερικό σημείωμά του, σημείωσε ότι η αναδιάρθρωση της News Corp με σκοπό να αποσυνδεθούν οι εκδοτικές από τις ψυχαγωγικές δραστηριότητες, θα είναι «πολύ θετική» ιδίως για τη News International.

Για τη News Corp υπήρχαν φήμες, από πέρυσι που ξέσπασε το σκάνδαλο των υποκλοπών στη λονδρέζικη πρωτεύουσα, ότι οδηγείται σε απόσυρση των δραστηριοτήτων της, κάτι που εν τέλει φαίνεται πως δεν ισχύει.

Ο διευθύνων σύμβουλος, μιλώντας σε στελέχη κι εργαζόμενους εντύπου του ομίλου, δήλωσε πως θα συντελεστούν «δομικές αλλαγές». Λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές αργότερα, όταν και αναμένεται να προβεί σε επίσημη ανακοίνωση της απόφασης ο ίδιος ο Μέρντοκ. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εταιρική αναμόρφωση από την ίδρυση της News Corp το 1979.

Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας ομόφωνα στήριξε την απόφαση του διαχωρισμού σύμφωνα με την εφημερίδα του συγκροτήματος Wall Street Journal. Από τη Δευτέρα, όταν και η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι σκέφτεται το ενδεχόμενο διάσπασης της, οι μετοχές της έχουν σημειώσει χρηματιστηριακή άνοδο κατά 11%.

Πηγή: Guardian