Διέψευσε τα σενάρια για στρατιωτική επέμβαση του ΝΑΤΟ στη Συρία ο πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής του οργανισμού στρατηγός Κνουτ Μπαρτελς.
«Δεν θα υπάρξει στρατιωτική επέμβαση του ΝΑΤΟ στη Συρία, ούτε το Ιράν, για όσο διάστημα δεν έχουν εξαντληθεί τα πολιτικά μέσα», δήλωσε στον Τύπο ο στρατηγός Μπάρτελς απαντώντας σε μια ερώτηση σχετικά με την κατάρριψη ενός τουρκικού μαχητικού αεροσκάφους από τις συριακές δυνάμεις.

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βλέπω ότι τις επόμενες ημέρες εξακολουθεί να υπάρχει η πιθανότητα να ανοίξει ένας διάλογος από τον ΟΗΕ ώστε να βρεθεί μια λύση με τη Συρία», πρόσθεσε ο στρατηγός που πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Εσθονία, χώρα μέλος του ΝΑΤΟ από το 2004.

«Το τουρκικό αεροσκάφος που καταρρίφθηκε χωρίς προειδοποίηση έριξε εκ νέου φως στην κατάσταση κρίσης», επεσήμανε ο ίδιος.

Στο μεταξύ, με «αποφασιστικότητα», αλλά εντός των πλαισίων του διεθνούς δικαίου θα απαντήσει η Αγκυρα στην κατάρριψη του τουρκικού αναγνωριστικού αεροσκάφους την περασμένη εβδομάδα από τη Συρία, όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας.

«Η Τουρκία θα δράσει με αποφασιστικότητα κάνοντας χρήση όλων των δικαιωμάτων της βάσει του διεθνούς δικαίου κατά της εχθρικής αυτής ενέργειας», επισήμανε το συμβούλιο, σε ανακοίνωση που εξέδωσε.
TAGS