Σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους εξαιτίας του φοβερού κατακλυσμού που πλήττει το βορειοανατολικό κρατίδιο του Άσσαμ στην Ινδία, όπως ανακοινώνουν οι επίσημες αρχές της χώρας.
Οι συνεχείς βαριές βροχοπτώσεις του τελευταίου δεκαπενθημέρου είναι απόρροια των μουσώνων που συνταράσσουν κατά καιρούς την ινδική επικράτεια. Η ένταση και η σφοδρότητα του φαινομένου έχουν προκαλέσει ισχυρές πλημμύρες και υπερχείλιση των υδάτων που με τη σειρά τους έχουν οδηγήσει περισσότερους από 900.000 κατοίκους των περιοχών να οδηγηθούν σε καταφύγια που βρίσκονται σε υψηλότερο επίπεδο, ώστε να μην κινδυνεύσει η ζωή τους.

Συνολικά 27 πολίτες βρήκαν το θάνατο καθώς δεν μπόρεσαν ν’ αποφύγουν την ορμητική ροή των χειμάρρων που σαρώνουν τα πάντα στο πέρασμά τους. Σύμφωνα με τον υπουργό γεωργίας του Άσσαμ, πρόκειται για τις χειρότερες πλημμύρες από το 1998. Όλοι οι ποταμοί της ευρύτερης περιοχής, του Βραχμαπούτρα συμπεριλαμβανομένου, έχουν υπερχειλίσει επικίνδυνα στα περισσότερα σημεία τους.

Στο γειτονικό Μπανγκλαντές, ισχυρές βροχοπτώσεις και σφοδρές κατολισθήσεις έχουν αφαιρέσει τη ζωή περισσότερων από 100 ανθρώπων.

Πηγή: BBC
TAGS