Έξι μαχητικά αεροσκάφη F-16 έστειλε η Τουρκία στα σύνορά της με τη Συρία ως απάντηση στην παρουσία συριακών ελικοπτέρων κοντά στη συνοριογραμμή των δύο χωρών. Αυτό ανακοίνωσαν σήμερα οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.
Παρότι δεν υπήρξε παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου, όπως βεβαιώνεται κι επίσημα, τα ελικόπτερα παρατηρήθηκε να πετούν αργά εχθές σε απόσταση μικρότερη των 6,5 χιλιομέτρων από τα σύνορα.

Συνολικά πρόκειται για δύο περιστατικά. Το πρώτο σημειώθηκε κοντά στην επαρχία Χατάι, όπου οι τουρκικές δυνάμεις απέστειλαν τέσσερα μαχητικά από τη βάση του Ιντσιρλίκ, ενώ το δεύτερο στην επαρχία Μαρδίν. Εκεί κατέφθασαν δύο μαχητικά από τη βάση στη Μπάτμαν.

Αναμφίβολα, την ώρα που η Τουρκία έχει εγκαταστήσει αντιεροπορικές δυνάμεις και εκτοξευτήρες πυραύλων στα σύνορα με τη Συρία, έχοντας αλλάξει πλέον τους κανόνες εμπλοκής με τη Συρία έπειτα από την κατάρριψη του τουρκικού πολεμικού αεροσκάφους από τη Δαμασκό, το σκηνικό γίνεται όλο και πιο έκρυθμο, με αποτέλεσμα να πληθαίνουν οι φόβοι για γενική αποσταθεροποίηση στην περιοχή.

Πηγή: BBC