Στο θέμα με την επικόλληση αυτοκόλλητου από τις ελληνικές συνοριακές αρχές στα αυτοκίνητα που εισέρχονται στη χώρα μας από την ΠΓΔΜ και φέρουν την ένδειξη «ΜΚ», επανήλθε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι.
Μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ έκανε λόγο για «αναιδή ενέργεια» των ελληνικών αρχών με στόχο να αποτρέψουν τους «Μακεδόνες τουρίστες» να επισκέπτονται την Ελλάδα.

«Εναπόκειται σε κάθε πολίτη της χώρας μας να αποφασίσει πώς θα αντιμετωπίσει την αναιδή ενέργεια της Ελλάδας να τοποθετεί αυτοκόλλητα πάνω στις νέες πινακίδες κυκλοφορίας οχημάτων», σχολίασε ο κ. Γκρούεφσκι. «Καθένας θα πράξει κατά την άποψη και τις αρχές του.

Σε κάθε περίπτωση, δεν θα εκπλαγώ εάν οι Έλληνες αρχίσουν να τοποθετούν αυτοκόλλητα στο μέτωπο των πολιτών μας. Φαίνεται πως κάνουν ό,τι μπορούν για να αποτρέψουν τους Μακεδόνες τουρίστες από το να επισκέπτονται την Ελλάδα», παρατήρησε χαρακτηριστικά.

Όπως έκανε γνωστό, «η κυβέρνηση των Σκοπίων επέδωσε διάβημα διαμαρτυρίας για την πρακτική αυτή, με την Ελλάδα να απαντά ότι η πρακτική αυτή συνάδει με την Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995, την οποία υπέγραψε το τότε κυβερνών κόμμα SDSM (Σοσιαλδημοκρατική Ένωση), ισχυριζόμενο ότι η επωνυμία ΠΓΔΜ επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί μόνο για δύο μήνες». «Όπως διαπιστώνουμε, οι συνέπειες είναι ακόμα παρούσες», σημείωσε με νόημα.

Πηγή: naftemporiki.gr