Αίσια κατάληξη είχαν η απαγωγή και η ομηρία 4 ατόμων που εργάζονταν σε ομάδα παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στην Κένυα. Οι 2 Ασιάτες, ο 1 Νορβηγός και ο 1 Καναδός, οι οποίοι εργάζονταν για το Νορβηγικό Συμβούλιο Προσφύγων, απήχθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα από έναν καταυλισμό προσφύγων στα σύνορα της Κένυας με τη Σομαλία.
Τελικά έμειναν ελεύθεροι χθες Κυριακή έπειτα από την ανταλλαγή πυρών μεταξύ των απαγωγέων και στρατιωτών της Κένυας συνεργαζόμενων με μονάδες των σομαλικών ειδικών δυνάμεων.

Οι απαγωγείς, που φέρονται να είναι μέλη της οργάνωσης Αλ Σαχάμπ, ομάδας που θέλει να επιβάλει τον ισλαμικό νόμο στη Σομαλία και συνδέσμου της Αλ Κάιντα στην περιοχή, όταν αντιλήφθηκαν την παρουσία των δυνάμεων των δύο χωρών, επιχείρησαν να διαφύγουν εκτοξεύοντας πυρά, όμως οι αρχές με συντονισμένες κινήσεις σκότωσαν τον έναν και έτρεψαν τους άλλους δύο σε φυγή.

Παρότι οι όμηροι βρέθηκαν εξαιρετικά εξαντλημένοι, καθώς διατρέφονταν άσχημα και αναγκάζονταν από τους απαγωγείς τους να περπατούν με τις ώρες, εν τούτοις όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

Πηγή: CNN