Ένα δυστύχημα με τζετ σκι στέρησε τη ζωή από τον πρώην αστροναύτη της NASA Άλαν Ποϊντέξτερ, την Κυριακή στην Πενσακόλα της Φλόριντα, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική διαστημική υπηρεσία. «Η οικογένεια της NASA με θλίψη της ανακοινώνει το θάνατο του πρώην συναδέλφου και φίλου μας, Άλαν Ποϊντέξτερ», ανέφερε η υπηρεσία στην ιστοσελίδα της στο Facebook.

Ο 50χρονος πρώην αστροναύτης έκανε τζετ σκι μαζί με τους δύο γιους του, ηλικίας 26 και 22 ετών, στο Λιτλ Σαμπίν Μπέι της Πενσακόλα Μπιτς. Ο μεγαλύτερος από τους γιους του έπεσε με το τζετ σκι του πάνω σε εκείνο στο οποίο επέβαιναν ο πατέρας με το μικρότερο γιο. Ο Ποϊντέξτερ εκτοξεύτηκε από το τζετ σκι και τραυματίστηκε σοβαρά, ενώ οι γιοί του δεν έπαθαν το παραμικτό. Ανασύρθηκε από τη θάλασσα και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε τοπικό νοσοκομείο, όπου λίγο αργότερα υπέκυψε.

Ο 50χρονος αστροναύτης πραγματοποίησε δύο αποστολές στο διάστημα κατά την καριέρα του στη NASA, μία το 2008 και άλλη μία, ως κυβερνήτης, το 2010, χρονιά κατά την οποία αποχώρησε από την υπηρεσία.
TAGS