Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Ρόμπερτ Γκιμπς, με δηλώσεις του σήμερα εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα επανακτήσει, μεσοπρόθεσμα, το σύνολο της δημόσιας οικονομικής βοήθειας, που δόθηκε για να διασωθεί μέσα στην οικονομική κρίση η πρώτη αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία, η "General Motors".

"Πρώτα, κοιτάξτε τους αριθμούς, δείχνουν μάλλον 'γερές' πωλήσεις...κάτι ενθαρρυντικό, βέβαια", ανέφερε ο εκπρόσωπος, που ερωτάτο αν το αμερικανικό δημόσιο θα εισπράξει ποτέ τα πολλά χρήματα, που έδωσε, για να διασωθεί από την κρίση η 'GM'.

-Ας σημειωθεί ότι τον καιρό αυτόν η 'GM' μέσω δημόσιας προσφοράς στην Γουόλ στριτ έχει θέσει στόχο να αντλήσει το ποσό των 13 δισ.δολαρίων και να ενισχύσει, αναλόγως, το μετοχικό της κεφάλαιο.

Με αυτήν την συγκεκριμένη κίνηση από την 'GM', σχολίασε ο κ. Γκιμπς, θα επιτευχθούν δύο πράγματα: πρώτον, το μερίδιο του δημοσίου στο μετοχικό της κεφάλαιο 'ντε φάκτο' θα μειωθεί, δεύτερον, θα ξεκινήσει τμηματικά η επιστροφή της δημόσιας οικονομικής βοήθειας προς αυτήν. "Όμως, διασώσαμε με τη βοήθειά μας ποιοτικές θέσεις απασχόλησης", θύμισε ο κ. Γκιμπς καταλήγοντας.