Προσπάθεια να ρίξουν φως στο μυστήριο της εξαφάνισης της Αμέλια Έρχαρτ, η οποία χάθηκε από «προσώπου γης» κατά τη διάρκεια πτήσης πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό, κάνουν εκ νέου οι ερευνητές αναμένεται να συμμετάσχουν σε μια νέα αποστολή προκειμένου να αναζητήσουν, 75 χρόνια μετά, τα συντρίμμια του αεροπλάνου της. Οι διοργανωτές ευελπιστούν ότι κατά τη διάρκεια της 10ημερης αποστολής θα ανακαλύψουν στοιχεία που θα οδηγήσουν στην διαλεύκανση ενός από τα μεγαλύτερα άλυτα μυστήρια του 20ου αιώνα.

Αυτό που προσδοκούν να ανακαλύψουν είναι τι απέγινε η Έρχαρτ όταν εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς της να γίνει η πρώτη πιλότος- ανεξαρτήτου φύλου- που θα έκανε το κύκλο της Γης γύρω από τον ισημερινό.

Πρόσφατα στοιχεία οδηγούν τους ερευνητές στο συμπέρασμα ότι η Έρχαρτ και ο πλοηγός του αεροσκάφους, Φρεντ Νούναν, κατέληξαν σε ένα απομακρυσμένο νησί του Ειρηνικού Ωκεανού.

Η ερευνητική ομάδα αναμένεται να αναχωρήσει την Τρίτη από τη Χαβάη για ένα ταξίδι 2900 χιλιομέτρων με προορισμό το νησί Νικουμαρόρο και οι ερευνητές είναι αισιόδοξοι ότι η επιχείρηση θα στεφθεί, αυτή τη φορά, με επιτυχία.