Η πιο καταστροφική πυρκαγιά που έχει πλήξει ποτέ το Κολοράντο έχει τεθεί πλέον υπό έλεγχο σε βαθμό 70%, όπως σημειώνουν οι αρμόδιες αρχές.

Οι ανακοινώσεις για την εξέλιξη του φαινομένου ήρθαν αφού κάτοικοι της περιοχής έχουν αρχίσει να επιστρέφουν στο Κολοράντο ώστε να αποτιμήσουν το εύρος των καταστροφών που έχουν υποστεί οι οικισμοί τους. Συνολικά 32 χιλιάδες άνθρωποι εκτοπίστηκαν από τις εστίες τους εξαιτίας της σφοδρότητας της φωτιάς που απειλούσε τη ζωή και την περιουσία τους.

Έως τώρα πάνω από 346 οικίες και περισσότερα από 17.920 στρέμματα έχουν αποτεφρωθεί από την καταστροφική πυρκαγιά στο Φαράγγι του Κολοράντο, η οποία είναι μέρος των φοβερών πυρκαγιών που καίνε στις δυτικές πολιτείες των ΗΠΑ.

Ο τραγικός απολογισμός των πυρκαγιών περιλαμβάνει και το θάνατο δύο άτυχων ανθρώπων.

Παράλληλα, αλλά ανεξάρτητα από τη φωτιά του Κολοράντο, τουλάχιστον ένα άτομο του εξαμελούς πληρώματος μεταγωγικού αεροπλάνου της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ, το οποίο συμμετείχε στη μάχη κατάσβεσης του πύρινου μετώπου στη Νότια Ντακότα, έχασε τη ζωή του έπειτα από πρόσκρουση του μεταγωγικού.

Στον απόηχο του γεγονότος, όλα τα υπόλοιπα μεταγωγικά σταμάτησαν να επιχειρούν.

Με τη βοήθεια των καιρικών συνθηκών, υπολογίζεται ότι η φωτιά στο Κολοράντο θα έχει ελεγχθεί πλήρως έως και τις 11 Ιουλίου.

Πηγή: BBC