Απεβίωσε σε ηλικία 85 ετών, έπειτα από ασθένεια, ο διάσημος ιταλός σχεδιαστής αυτοκινήτων Σέρτζο Πινινφαρίνα, επικεφαλής του ομώνυμου ομίλου, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Γεννημένος το Σεπτέμβριο του 1926 κοντά στο Τορίνο, ο Σέρτζο Πινινφαρίνα διηύθυνε τον όμιλο που είναι εξειδικευμένος στο σχεδιασμό και την κατασκευή κουπέ και καμπριολέ αμαξωμάτων για λογαριασμό μεγάλων κατασκευαστών - ένα από τα διασημότερα μοντέλα του είναι η Ferrari Testarossa.  

Επίτιμος πρόεδρος του Pininfarina, είχε παραχωρήσει την επιχειρησιακή διεύθυνσή του ομίλου το 2002 στον γιό του, τον Αντρέα, ο οποίος σκοτώθηκε το 2008 σε τροχαίο δυστύχημα.  

Ο Όμιλος σταμάτησε τον περασμένο Οκτώβριο την παραγωγή οχημάτων για λογαριασμό κατασκευαστών, εξαιτίας των μεγάλων δυσκολιών που αντιμετωπίζει ο τομέας της αυτοκινητοβιομηχανίας, αλλά συνέχισε τις δραστηριότητες σχεδιασμού και έρευνας και ανάπτυξης στον τομέα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.  

Ο Σέρτζο Πινινφαρίνα ήταν πρόεδρος της ένωσης των ιταλών εργοδοτών, της Confindustria, από το 1988 ως το 1992 και είχε διοριστεί το 2005 ισόβιος γερουσιαστής.