Έφυγε από τη ζωή ο σχεδιαστής αυτοκινήτων Σέρτζο Πινινφαρίνα


Απεβίωσε σε ηλικία 85 ετών, έπειτα από ασθένεια, ο διάσημος ιταλός σχεδιαστής αυτοκινήτων Σέρτζο Πινινφαρίνα, επικεφαλής του ομώνυμου ομίλου, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Γεννημένος το Σεπτέμβριο του 1926 κοντά στο Τορίνο, ο Σέρτζο Πινινφαρίνα διηύθυνε τον όμιλο που είναι εξειδικευμένος στο σχεδιασμό και την κατασκευή κουπέ και καμπριολέ αμαξωμάτων για λογαριασμό μεγάλων κατασκευαστών - ένα από τα διασημότερα μοντέλα του είναι η Ferrari Testarossa.  

Επίτιμος πρόεδρος του Pininfarina, είχε παραχωρήσει την επιχειρησιακή διεύθυνσή του ομίλου το 2002 στον γιό του, τον Αντρέα, ο οποίος σκοτώθηκε το 2008 σε τροχαίο δυστύχημα.  

Ο Όμιλος σταμάτησε τον περασμένο Οκτώβριο την παραγωγή οχημάτων για λογαριασμό κατασκευαστών, εξαιτίας των μεγάλων δυσκολιών που αντιμετωπίζει ο τομέας της αυτοκινητοβιομηχανίας, αλλά συνέχισε τις δραστηριότητες σχεδιασμού και έρευνας και ανάπτυξης στον τομέα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.  

Ο Σέρτζο Πινινφαρίνα ήταν πρόεδρος της ένωσης των ιταλών εργοδοτών, της Confindustria, από το 1988 ως το 1992 και είχε διοριστεί το 2005 ισόβιος γερουσιαστής.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο