Χάκερ «εισέβαλαν» στον διαδικτυακό τόπο του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας.   Η γνωστή ομάδα των «Κόκκινων Χάκερς» χτύπησαν το πρωί της Τρίτης τον δικτυακό τόπο αναρτώντας δύο φωτογραφίες του Τούρκου πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να έχει θερμή χειραψία με τον ανατραπέντα ηγέτη της Λιβύης, Μουαμάρ Καντάφι, και τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Ασαντ.  

Σύμφωνα με το in.gr, οι φωτογραφίες συνοδεύονταν από τα συνθήματα: «Χθες φίλοι, σήμερα εχθροί», «Δεν είσαστε υπουργείο Εξωτερικών, αλλά υπουργείο πολέμου και υποτέλειας» και δεν θα πολεμήσουμε για τον ιμπεριαλισμό».  

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών επιβεβαίωσε την επίθεση, υποστηρίζοντας ότι οι χάκερ εισήλθαν μόνο στο τμήμα του δικτυακού τόπου όπου γίνονται αιτήσεις για πρόσληψη προσωπικού και, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που ο ίδιος διαθέτει, οι χάκερ δεν απέκτησαν πρόσβαση σε κρίσιμα έγγραφα του υπουργείου, όπως η αλληλογραφία.  

Οι Redhack από την πλευρά τους, με μήνυμά τους στο Twitter, υποστηρίζουν ότι κατέβασαν όλα τα έγγραφα από το δικτυακό τόπο του υπουργείου Εξωτερικών και, για του λόγου το αληθές, υποσχέθηκαν να δώσουν στη δημοσιότητα τα αντίγραφα των ταυτοτήτων του ξένου διπλωματικού προσωπικού που βρίσκεται στην Τουρκία.