Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ΕΚΤ, κ. Ζαν-Κλοντ Τρισέ, εκμυστηρεύθηκε σήμερα πως "δεν νομίζει ότι η Ουάσινγκτον ακολουθεί, πλέον, την πολιτική του ασθενούς δολαρίου", αναφερόμενος στην απόφαση της Κεντρικής τράπεζας, της Fed, χθες Τετάρτη, να αγοράσει σταδιακά αμερικανικό χρέος 600 δισ.δολαρίων--75 δισ.δολάρια ανά μήνα.

 Οι δηλώσεις Τρισέ έγιναν ενόσω το ευρώ στις διεθνείς αγορές διαμόρφωνε ισοτιμία 1,42 δολάρια το ευρώ--πρώτη φορά μετά από τον Ιανουάριο, φέτος.

 Οπως πρόσθεσε ο κ. Τρισέ, "ενδείξεις περί του αντιθέτου (ότι η Ουάσινγκτον κάνει πολιτική ασθενούς δολαρίου) δεν διαθέτω" εκ μέρους είτε του κ. Μπερνάνκι, του προέδρου της Fed, ή του υπουργού των Οικονομικών, κ. Τίμοθι Γκάϊτνερ.

"Πιστώνω, επίσης, τις επίσημες δηλώσεις, ότι 'είναι προς το συμφέρον των Ην. Πολιτειών το ισχυρό δολάριο", υπογράμμισε ο αξιωματούχος.

 Αυτό το τελευταίο 'σκέλος' της δήλωσης προκάλεσε ένα σχόλιο του αναλυτή του οίκου ING, Κάρστεν Μπρζιέσκι, σύμφωνα με τον οποίο "ο κ. Τρισέ συγκαταλέγεται στους σπάνιους ανθρώπους, διεθνώς, πιθανώς δε να είναι ο μοναδικός, που πιστεύει ότι η Ουάσινγκτον κάνει την πολιτική του ισχυρού δολαρίου".