Βλέποντας την αγοραστική κίνηση να έχει υποστεί καθίζηση, ο ιμεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες προχωρούν τα σαββατοκύριακα σε σημαντικές εκπτώσεις στις τιμές της βενζίνης, προκειμένου να πείσουν τους πολίτες να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τα Ι.Χ. τους αυτοκίνητα. Οι εκπτώσεις έφτασαν και τα 27 λεπτά ανά λίτρο και στα πρατήρια, σε μεγάλες πόλεις όπως το Μιλάνο και η Ρώμη, αλλά και σε γνωστά θέρετρα δημιουργήθηκαν εντυπωσιακές ουρές.

Κατά μέσον όρο, η τιμή της αμόλυβδης ανά λίτρο έπεσε στο 1 ευρώ και 58 λεπτά, ενώ εκείνη του πετρελαίου κίνησης στο 1 ευρώ και 48 λεπτά.

Μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες που προχώρησε στις «προσφορές του σαββατοκύριακου» έκανε γνωστό ότι οι εισπράξεις της, σε σχέση με την περίοδο προ της έκπτωσης πενταπλασιάστηκαν και ότι οι πελάτες ξεπέρασαν τα πέντε εκατομμύρια.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με ενώσεις καταναλωτών, ο μέσος όρος της τιμής των καυσίμων κίνησης στα πρατήρια στην Ιταλία είναι 1 ευρώ και 73 λεπτά, είναι δηλ. πιο υψηλός από αυτούς στης Γερμανία, στη Γαλλία και στην Ισπανία.