Οι ιρανικές στρατιωτικές δυνάμεις είναι απόλυτα έτοιμες ν’ απαντήσουν αποτελεσματικά με πυραύλους μέσα σε λίγα μόλις λεπτά από τη στιγμή που θα δεχθούν επίθεση από τις ΗΠΑ, δηλώνει διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης.
Όπως σημείωσε ο αξιωματούχος του επίλεκτου σώματος των ένοπλων δυνάμεων του Ιράν, σε περίπτωση που υπάρξει αμερικανικό χτύπημα προς την Τεχεράνη, το καθεστώς του Αγιατολάχ Χαμενεϊ δύναται να πλήξει άμεσα και με ακρίβεια τις βάσεις των ΗΠΑ στον Κόλπο.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της εναέριων δυνάμεων των Φρουρών, έπειτα από τις πληροφορίες για πύκνωση της αμερικανικής παρουσίας στην περιοχή, η Ισλαμική Δημοκρατία έχει στρέψει 35 πυραύλους της προς αμερικανικούς και ισραηλινούς στόχους στον ευρύτερο χώρο.

Αν και όποτε πληγούν οι θέσεις της, η Τεχεράνη είναι σε πλήρη ετοιμότητα να καταστρέψει ολοσχερώς τις μονάδες που βρίσκονται στο στόχο των πυραυλικών εγκαταστάσεων, τόνισαν στρατιωτικές πηγές, αμέσως μετά την επιτυχή δοκιμή εκτόξευσης μεσαίου βεληνεκούς πυραύλων στην έρημο του Ιράν.

Πηγή: Guardian