Σε κάθειρξη 50 ετών καταδικάστηκε ο πρώην δικτάτορας της Αργεντινής Χόρχε Βιντέλα για κλοπές βρεφών αντιπολιτευομένων κατά την επταετία 1976-1983. Ποινή φυλάκισης 15 ετών και σε έναν από τους συγκατηγορουμένους του, τον Ρεϊνάλντο Μπινιόνε, ο οποίος βρισκόταν στην εξουσία το 1982-1983.

Το δικαστήριο αποφάσισε «να καταδικάσει τον απόστρατο στρατηγό Χόρχε Βιντέλα (86 ετών) σε κάθειρξη 50 ετών και τον απόστρατο στρατηγό Ρεϊνάλντο Μπινιόνε (84 ετών) σε 15 χρόνια», ανέγνωσε η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Ροκέτα στην κατάμεστη αίθουσα.

Παρούσα στο δικαστήριο και η Εστέλα ντε Καρλότο, επικεφαλής της οργάνωσης των Γιαγιάδων της Πλατείας του Μάη, στην οποία οφείλεται η ανακάλυψη της ταυτότητας 105 παιδιών αντιπολιτευομένων, τα οποία είχαν κλαπεί επί δικτατορίας και είχαν δοθεί σε φιλικά προσκείμενους στο στρατιωτικό καθεστώς.

Μπροστά σε μια γιγαντοοθόνη εγκατεστημένη απέναντι από το δικαστήριο, εκατοντάδες συγγενείς θυμάτων, παιδιά αντιπολιτευομένων και υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων υποδέχθηκαν αυτές τις καταδίκες με δάκρυα, τραγούδια και φωνές χαράς, μετά τα πολλά χρόνια που διήρκεσε η διαδικασία.