Σε φυλάκιση τεσσάρων ετών καταδικάστηκε την Παρασκευή από τη γερμανική Δικαιοσύνη η 59χρονη Βερένα Μπέκερ, πρώην μέλος της ακροαριστερής οργάνωσης Φράξια Κόκκινος Στρατός (RAF), καθώς κρίθηκε ένοχη για ανάμειξη στη δολοφονία του ανώτατου εισαγγελέα Ζίγκφριντ Μπούμπακ τον Απρίλιο του 1977.

Το Εφετείο της Στουτγάρδης επέβαλε στην Βερένα Μπέκερ ποινή τεσσάρων ετών. Έχει παραμείνει προφυλακισμένη επί δυόμισι χρόνια, χρονικό διάστημα που θα αφαιρεθεί από την ποινή της.

Η δίκη της Μπέκερ είχε ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο του 2010. Η κατηγορία της είχε απαγγελθεί αφορούσε τον «καθοριστικό ρόλο» που διαδραμάτισε στην προετοιμασία της δολοφονίας, στις 7 Απριλίου 1977, του εισαγγελέα Μπούμπακ, του οδηγού του και ενός σωματοφύλακα στην Καρλσρούη.

Οι συνήγοροι της Μπέκερ επέκριναν έντονα τον Μίχαελ Μπούμπακ, γιο του δολοφονηθέντος εισαγγελέα και ενάγοντα στη δίκη, ο οποίος υποστήριζε ότι η κατηγορούμενη όχι μόνο εμπλεκόταν στην επίθεση, αλλά «προστατευόταν» και από τις υπηρεσίες πληροφοριών.

Κατά την πολύμηνη διαδικασία κατέθεσαν στο δικαστήριο 160 μάρτυρες, κανείς όμως δεν είχε άμεση γνώση των γεγονότων. Η ίδια η Μπέκερ δήλωσε ότι δεν βρισκόταν στον τόπο του εγκλήματος.

Στο παρελθόν για το φόνο του Μπούμπακ, ο οποίος ήταν πρώην μέλος του Ναζιστικού Κόμματος, είχαν κατηγορηθεί άλλα τρία μέλη της οργάνωσης. Στην απόφασή του το δικαστήριο παραδέχεται ότι δεν στάθηκε δυνατόν να καθοριστεί ποιος ήταν ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας, αυτός που πυροβόλησε τον εισαγγελέα.

Πηγή: in.gr