Η πόλη της Παμπλόνας, στη βόρειο Ισπανία, εγκαινίασε την Παρασκευή τις εορταστικές εκδηλώσεις του διάσημου φεστιβάλ του Σαν Φερμίν με το πασίγνωστο σε όλο τον κόσμο κυνήγι των ταύρων.

Χιλιάδες Ισπανοί, αλλά και τουρίστες, φορώντας τα παραδοσιακά άσπρα πουκάμισα και τα κόκκινα μαντίλια στο λαιμό, συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης, περιμένοντας την έναρξη των εορτασμών, εκτοξεύοντας το παραδοσιακό πυροτέχνημα, γνωστό ως «τσουπινάθο».

«Ζήτω ο Σαν Φερμίν» αναφώνησε το πλήθος, προς τιμήν του πολιούχου αγίου.

Φέτος, για πρώτη φορά, οι παρευρισκόμενοι στα εγκαίνια δεν περιέλουσαν ο ένας τον άλλο με σαμπάνιες, διότι τα γυάλινα μπουκάλια απαγορεύθηκαν ως επικίνδυνα και είχαν αντικατασταθεί από κρασί σε χάρτινα ποτήρια.

Μάλιστα, η οικονομική κρίση που σαρώνει ολόκληρη την Ισπανία ανάγκασε και το φεστιβάλ της Παμπλόνας να περιορίσει τον προϋπολογισμό του κατά 8%, στα 2,4 εκατ. ευρώ.

Το φεστιβάλ του Σαν Φερμίν αναμένεται να προσελκύσει περίπου ένα εκατ. τουρίστες στην πόλη με πληθυσμό 200.000 κατοίκων. Οι περισσότερες αφίξεις αναμένονται από τη Νέα Ζηλανδία, την Αυστραλία, τη Γαλλία και τις ΗΠΑ.

Οι περισσότεροι από τους παραθεριστές καταφθάνουν στην Παμπλόνα για να συμμετάσχουν στις κούρσες με τους ταύρους, τις οποίες έκανε γνωστές παγκοσμίως ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ με το γνωστό του μυθιστόρημα «Ο ήλιος ανατέλλει ξανά».

Πηγή: in.gr