Μεγάλη ποσότητα όπλων και πυρομαχικών εντόπισε η αστυνομία σε χωράφι μεταξύ Τσερίου – Λακατάμειας, μετά από πληροφορία που έλαβε από πολίτη στις 9 το πρωί. Συγκεκριμένα, σε καναπέ, ο οποίος βρισκόταν πεταμένος σε χωράφι που χρησιμοποιείτο παράνομα ως σκουπιδότοπος εντοπίστηκαν 14 όπλα, 5 πυροβόλα, 2 περίστροφα, 7 πιστόλια, 8 φυσιγγιοθήκες και μεγάλος αριθμός φυσιγγίων.

Τα όπλα, τα οποία βρίσκονται σε άριστη κατάσταση, συσκευάστηκαν και μεταφέρθηκαν για έλεγχο στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια του Αρχηγείου Αστυνομίας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν χρησιμοποιήθηκαν σε πρόσφατες εγκληματικές ενέργειες.

Από τα όπλα θα ληφθούν δαχτυλικά αποτυπώματα, δείγμα DNA, ενώ θα γίνει και βαλλιστικός έλεγχος, με στόχο οι ανακριτές να οδηγηθούν στο πρόσωπο ή τα πρόσωπα που μετέτρεψαν το χώρο σε οπλαποθήκη.

Το σημείο αποκλείστηκε από την πρώτη στιγμή από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που με τη συνδρομή ανιχνευτικών σκύλων χτένισαν την περιοχή εξετάζοντας σχολαστικά όλα τα αντικείμενα που βρίσκονται πεταγμένα στο μικρό σκουπιδότοπο.

Εξάλλου σε δηλώσεις ο Αστυνομικός Διευθυντής Λευκωσίας Κύπρος Μιχαηλίδης ανέφερε ότι στόχος της Αστυνομίας είναι βρει κάτω από ποιες συνθήκες μεταφέρθηκαν έκει τα όπλα, σε ποιού την κατοχή ήταν και αν έχουν χρησιμοποιηθεί.

«Τα όπλα είναι σε καλή κατάσταση. Δεν είχαν φθορές, δεν ήταν οξειδωμένα, φαίνεται να ήταν συντηρημένα όπλα. Ομως αν δεν ολοκληρωθούν οι επιστημονικές εξετάσεις και ιδιαίτερα από πλευράς βαλλιστικής, δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι αυτά τα όπλα είναι σε χρησιμοποιήσιμη κατάσταση», ανέφερε.
Πρόσθεσε ότι η κατάσταση στην οποία βρέθηκαν τα όπλα οδηγεί την Αστυνομία στο συμπέρασμα ότι τα όπλα πρέπει να αφέθηκαν πρόσφατα στο συγκεκριμένο σημείο.

Στην περιοχή γίνονται έρευνες, συλλέγονται μαρτυρίες από πρόσωπα που πιθανόν να είδαν κάποιες ύποπτες κινήσεις στην περιοχή και όλα αυτά θα αξιολογηθούν μαζί με το υπόλοιπο μαρτυρικό υλικό από την περιοχή.

 
πηγής sigmalive.com