Στα ύψη αναμένεται να σκαρφαλώσει ο υδράργυρος στην Ιταλία αυτή τη βδομάδα, με τη ζέστη να γίνεται περισσότερο αισθητή την Τετάρτη και την Πέμπτη. Ο «Μίνωας», όπως ονόμασαν οι μετεωρολόγοι το νέο κύμα καύσωνα που πλήττει την Ιταλία, αναμένεται να διαρκέσει μέχρι την Κυριακή.

Οι θερμοκρασίες στην Κάτω Ιταλία θα φτάσουν τους 42 βαθμούς στην ευρύτερη περιοχή του Μπάρι, τους 41 στην Σαρδηνία και τους 43 στην Σικελία.

Όπως τονίζουν μετεωρολόγοι «μέχρι τώρα ζήσαμε το πιο ζεστό καλοκαίρι των τελευταίων πενήντα χρόνων με τρία αλλεπάλληλα κύματα καύσωνα. Στην Ρώμη, το θερμόμετρο αναμένεται να φτάσει τους 37 βαθμούς, με ιδιαίτερα υψηλό όμως ποσοστό υγρασίας.

Από το απόγευμα της Κυριακής η κατάσταση θα πρέπει να αρχίσει να βελτιώνεται, ενώ για την νύχτα της Δευτέρας, προβλέπονται ισχυρές νεροποντές.

Η Πολιτική Προστασία της χώρας συνέστησε ιδιαίτερη προσοχή στους κατοίκους της Ρώμης, της Μπολόνιας, της Περούτζιας, του Παλέρμο και του Ρέτζιο Καλάμπρια συμβουλεύοντας ιδίως τα παιδιά και τους ηλικιωμένους να μην κυκλοφορούν από τις έντεκα το πρωί μέχρι τις έξι το απόγευμα.

 Πηγή: naftemporiki.gr