Για θανάσιμο κίνδυνο που αντιμετωπίζει ο... Μπάτμαν προειδοποιεί ομάδα φοιτητών του τμήματος Φυσικής στο βρετανικό Πανεπιστήμιο του Λέστερ! Σύμφωνα όμως με τη μελέτη που πραγματοποίησαν τέσσερις φοιτητές, με τίτλο «Η Τροχιά του Μπάτμαν σε Ελεύθερη Πτώση», που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση της σχολής τους, με την κάπα που φορούσε ο Μπάτμαν στην ταινία Batman Begins του 2005, τα άλματά του από τα ψηλά κτίρια της Γκόθαμ Σίτι θα ήταν θανάσιμα. Λόγω της ταχύτητας που αναπτύσσει κατά την πτώση του ο μασκοφόρος ήρωας, η σύγκρουσή του με το έδαφος ισοδυναμεί με την πρόσκρουση σε τοίχο ενός αυτοκινήτου που κινείται με ταχύτητα 80 χιλιομέτρων την ώρα.

Οι φοιτητές υπολόγισαν ότι το πλάτος της κάπας -περίπου 4,7 μέτρα- δεν αρκεί για να συγκρατήσει το βάρος του Μπάτμαν. Πηδώντας από ένα κτίριο ύψους 150 μέτρων, θα μπορούσε να διασχίσει εναέρια άλλα 350 μέτρα, αλλά η ταχύτητά του θα ήταν πολύ υψηλή για να προσγειωθεί με ασφάλεια στο έδαφος.

Για να γλιτώσει τη «συντριβή» ο άνθρωπος- νυχτερίδα θα έπρεπε να χρησιμοποιήσει μια πολύ μεγαλύτερη κάπα ή να εφοδιαστεί με κάποιο προωθητικό σύστημα, συμπεραίνουν οι συγγραφείς της μελέτης!