Μόνο το 2011, τουλάχιστον εκατόν εικοσιτέσσερα ανυποψίαστα παιδιά, τα οποία ασχολούνται με τον αθλητισμό στη Βρετανία, έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης, ενώ οι γονείς τους θεωρούσαν ότι βρίσκονται σε ασφαλές και υγιές περιβάλλον.   Τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα αποτελούν μείζον πρόβλημα για την κοινωνία της χώρας και συγκεκριμένα για τον αθλητικό κόσμο της Βρετανίας, άνθρωποι του οποίου κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. 
 
Επιπλέον, ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι πολλοί θύτες (κυρίως προπονητές, αλλά και διαιτολόγοι των παιδιών ή  στελέχη σωματείων στα οποία ανήκουν και αθλούνται) μένουν ατιμώρητοι και είναι πιθανό να μετακομίζουν σε άλλες πόλεις της χώρας και να επιλέγουν να εισχωρήσουν σε άλλα αθλήματα, παρενοχλώντας εκ νέου, άλλα παιδιά.  

Σύμφωνα με το BBC, στοιχεία του πανεπιστημίου του Brunel κάνουν λόγο για συνολικά 652 υποθέσεις ασφάλειας παιδιών που εξετάστηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες το 2011, με το 1/5 αυτών να αφορούν σε σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση παιδιών-αθλητών.  

Ελάχιστες από αυτές έφτασαν στα δικαστήρια. Οι περισσότερες μένουν στον αέρα, διότι το υπάρχον νομικό σύστημα της Βρετανίας δεν βοηθά στον χειρισμό τους.

πηγή: BBC - protothema.gr