Σταθερή πρωτιά έναντι των Σοσιαλδημοκρατών διατηρούν οι Χριστιανοδημοκράτες στην Γερμανία, με την τελευταία δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Forsa, για λογαριασμό του περιοδικού Stern και του τηλεοπτικού δικτύου RTL, να τους δίνει ποσοστό 36%, έναντι 26% των αντιπάλων τους. Οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) ωστόσο, αν και κερδίζουν μία μονάδα από την περασμένη εβδομάδα, εξακολουθούν, με 4%, να μένουν μακριά από το όριο εισόδου στην Βουλή (5%).

Από την άλλη πλευρά, οι Πράσινοι βρίσκονται μια μονάδα πάνω από την προηγούμενη μέτρηση, στο 13%, ενώ σταθεροί εμφανίζονται τόσο οι Πειρατές, με 9%, όσο και η Αριστερά, με 7%. Εντυπωσιακά πάντως είναι τα ευρήματα της έρευνας σε ό,τι αφορά την αποδοχή της Καγκελαρίου από τους ψηφοφόρους.

Παρά την κριτική που τής ασκείται τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό, το 54% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η 'Αγκελα Μέρκελ ανταποκρίνεται σωστά στις ανάγκες της κρίσης, με το ποσοστό να ανεβαίνει στο 76% ανάμεσα στους ψηφοφόρους του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος και στο 55% σε αυτούς των Πρασίνων.